Päiväkodin esittely

Harjuniityn päiväkodin tilojen suunnittelussa lapsi on ollut keskiössä. Jokainen yksityiskohta on suunniteltu niin, että lapsella olisi mahdollisimman paljon tilaa leikkiä ja liikkua. Talon pohjapiirrustuksessa ei ole käytäviä vaan tila jakautuu yhdestä suuresta Aurinkoaukiosta lasten omiin kotipesiin. Aurinkoaukio jakautuu Kaakkurinpesään, Hömötintinpesään, Peukaloisenpesään, Hiirenpesään, Ketunpesään, Karhunpesään ja Näädänpesään. Esiopetuksen tilat ovat koulun puolella. Päiväkodista on lyhyt matka läheiseen luontoon.

Päiväkoti on auki pääsääntöisesti klo 6.15-17.00. Jos lapsesi tarvitsee varhaiskasvatusta tämän ajan ulkopuolella, niin ilmoitathan siitä mahdollisimman pian tai viimeistään viikkoa aikaisemmin hoidon tarvetta. 

Lasten osallisuus on meille tärkeää ja kehitämme toimintaamme niin, että lapsi tuntisi päivittäin olevansa osa päiväkodin / ryhmän yhteisöä ja tuntevansa itsensä tärkeäksi.

Olemme määritelleet osallisuuden näin:
Osallisuus on tunne, jossa lapsi kokee tulevansa kuulluksi, olevansa arvokas ja kuuluvansa ryhmään. Osallisuus on vapauttavaa, koska lapsi pääsee itse vaikuttamaan ja hän huomaa esille tuomiensa asioiden merkityksen. Lapsen saadessa onnistumisen kokemuksia, hänen itsetunto kasvaa: "Minä olen lahjakas" "Mä oon ollut pienestä asti viisas". Osallisessa ympäristössä lapsi kokee yhteisöllisyyden tunnetta: "Me ollaan aina me!"

Päiväkotimme ilmasta kuvattuna.